piątek, 6 marca 2015

Koncentrat pomidorowy - malutkie porcje


A tak pomyślałam, że się tym pomysłem podzielę :)

Kiedyś zdarzało mi się wiele razy wyrzucać napoczęty koncentrat pomidorowy, ponieważ zepsuł mi się zanim go użyłam do czegoś innego. A zdążyłam użyć tylko dwie łyżki. Dlatego teraz gdy otwieram słoik, to niewykorzystaną resztę nakładam do silikonowych foremek do czekoladek lub kostek lodu i zamrażam. Wtedy wyciągam tyle sztuk kosteczek, ile potrzebuję a reszta się nie psuje.

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy
  • pojemniczek do mrożenia

Przygotowanie:

Koncentrat pomidory nałożyć do pojemniczków lub foremek do mrożenia kostek lodu i zamrozić. Po zamrożeniu można już "kostki" przełożyć do woreczka lub jednego pojemniczka.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena