środa, 20 maja 2015

Sałata ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorem


Prosta sałata jako dodatek do obiadu, ze śmietaną na słodko lub w wersji klasycznej do wyboru, tak jak w przypadku mizerii. Najlepsza tuż po przyrządzeniu gdy warzywa są jeszcze jędrne i chrupiące. Polecam :)

Składniki:


  • dowolna sałata - u mnie lodowa (pół główki)
  • rzodkiewki (6 szt)
  • ogórek świeży (pół dużego ogórka)
  • szczypior

Śmietana na słodko:
  • kwaśna śmietana (200g)
  • 2 łyżeczki cukru pudru 
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Wersja klasyczna:
  • kwaśna śmietana (200g)
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze części. Przełożyć do większej miski, w której będzie wygodnie wszystko zamieszać. Resztę warzyw umyć i pokroić drobniej, dodać do miski z sałatą.

Niezależnie od wybranej wersji śmietany - wszystkie składniki sosu wymieszać i polać sałatę z warzywami, najlepiej tuż przed podaniem. Wymieszać i gotowe.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena