czwartek, 3 marca 2016

Naleśniki najlepsze dla początkujących - Wykonanie Julci


Przepis jest Pani Magdy Gessler. Naleśniki z przepisu tradycyjnego mi nie wychodziły, ale te wychodzą dobrze, tamte były pozaginane. Naleśniki te są grubsze i je się lepiej przewraca, dlatego są dobre dla początkujących. Są bardzo dobre i proste do wykonania - Julcia :)






Składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki wody lub wody gazowanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki

Przygotowanie:




Przygotować ciasto na naleśniki. Jajka wbić do misy miksera i ze szczyptą soli ubić jaja na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, mleko i wodę. Zmiksować na gładkie ciasto bez grudek. Odstawić na około 30 minut aby ciasto odpoczęło. Smażyć naleśniki. Ciasto wylewać na dobrze rozgrzaną patelnię, smażyć około 1 minuty (na dużej około półtorej minuty), przewrócić na drugą stronę i smażyć 1-3 sekundy. położyć na talerz.


Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

5 komentarze :

  1. Julcia, naleśniki jak malowane! Poćwiczysz trochę jeszcze przygotowanie innych dań, Mama pomoże i podpowie co nieco i może za rok wystartujesz w MasterChefie?

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyszły super! Najlepsze z dżemem! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Teraz cały dzień będą za nami "chodzić" naleśniki przekładane powidłami :D :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena