sobota, 2 lipca 2016

Surówka z młodej kapusty


Prosta, szybka i bardzo smaczna suróweczka poleca się jako dodatek do obiadów. Zapewne znana każdemu. Mi do młodej kapusty wystarczy tylko marchewka i koperek, taką lubię najbardziej.



Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
  • 1 duża lub 2 mniejsze marchewki
  • garść posiekanego koperku
  • sól
  • pół łyżeczki cukru
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Młodą kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski i nasolić, ugnieść troszkę ręką, zostawić na chwilkę aby kapusta puściła nadmiar soków. W międzyczasie obrać i zetrzeć na tarce marchew. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soków, dodać utartą marchew, koperek, cukier i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i spróbować - w razie potrzeby dosolić lub dodać więcej cukru. Zostawić na około godzinę  aby smaki się przegryzły. Surówka również smaczna jest kolejnego dnia.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena