piątek, 9 września 2016

Sos jogurtowo-czosnkowy z koperkiem


Kolejny lekki sos jogurtowy idealny do wszelkich wytrawnych dań. U nas zazwyczaj jako dodatek do placków ziemniaczanych a w okresie grillowym pysznie się sprawdził do warzyw i ziemniaków z grilla. Polecam serdecznie :)



Składniki:

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • garść posiekanego koperku
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki sosu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Sos uniwersalny do mięs, ryb, warzyw i wszelkich placuszków na wytrawnie.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

4 komentarze :

  1. Uwielbiamy sosy czosnkowe, są świetnym dodatkiem do wielu dań. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. do pizzy to pomijam koperek i w zamian jego daję bazylię, świeżą lub suszoną :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena