niedziela, 27 listopada 2016

Aromatyczna panierka z serem i natką pietruszki


Kiedy przygotowywałam dorsza w tej panierce, troszeczkę mi jej zostało. Postanowiłam więc usmażyć w niej jeszcze filety kurczaka i jak się okazało panierka jest uniwersalna. Złocista, chrupiąca i niezwykle aromatyczna - do ryby, filetów z kurczaka i mielonego mięsa. Polecam serdecznie, a przepis pochodzi ze strony Poezja-smaku.



Składniki:

  • pół szklanki płatków kukurydzianych
  • pół szklanki bułki tartej
  • garść natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki startego sera lub 2-3 plastry 
  • 1 łyżeczka papryki w proszku

Przygotowanie:

Do blendera lub malaksera włożyć wszystkie składniki i zmiksować aż składniki się rozdrobnią i połączą w aromatyczną panierkę.

Przed smażeniem ryby lub mięso obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na złoto.
Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

2 komentarze :

  1. Muszę spróbować zapanierować w niej kotleciki wege!:) https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/27/dorsz-w-migdalach-z-sosem-winnym/

    OdpowiedzUsuń
  2. wykorzystam ten sposób na panierkę:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena