niedziela, 8 stycznia 2017

Sos jogurtowo-czosnkowy z natką pietruszki


Fantastyczny lekki dip, u mnie w wersji mocno czosnkowej. Przygotowałam go z myślą o panierowanych krewetkach, z którymi bardzo dobrze się skomponował. Idealny do wszelkiego rodzaju dań wytrawnych. Polecam serdecznie.


Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 3-4 ząbki czosnku (lub mniej w zależności od gustu)
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny 
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

W miseczce umieścić jogurt naturalny, dodać do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekaną natkę pietruszki, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Schłodzić aby smaki się przegryzły.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

6 komentarze :

  1. Taki sos jest bardzo uniwersalny. Lubię takie. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/2017/01/08/tarta-na-spodzie-z-kaszy-jaglanej-z-lososiem-porem-i-camembertem/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobry sosik nie nie jest zły ;)

      Usuń
  2. Ja do takiego sosu zamiast pietruszki (której nie znoszę) dodaje ogromne ilości koperku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Również taki przygotowuję, jest też na blogu. Koperkowy idealnie pasował mi do roladek z łososiem ;);) a pietruche uwielbiam, latem świeżo siekana, zimą z zamrażalnika

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena