poniedziałek, 20 lutego 2017

Pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem


Awokado i jajko to duet doskonały - dwa składniki, troszkę soli, pieprzu, garstka szczypiorku i pyszna pasta do chleba gotowa. Aby pasta nie ciemniała przechowywana w lodówce zrobiłam tylko porcję na jedno śniadanie - połowa awokado i dwa jajka. Lubimy w paście jajecznej czuć kawałki jajek, więc pokroiłam je w kosteczkę, ale można również rozgnieść widelcem. Już samo awokado ładnie scala pastę, ale można dodać troszkę jogurtu lub majonezu aby pasta była jeszcze bardziej kremowa. Szybko się robi i jeszcze szybciej znika :) Polecamy serdecznie.



Składniki:

  • pół awokado
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz
  • garstka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu

Przygotowanie:

Z połowy awokado łyżką wyjąć miąższ i umieścić w miseczce, rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Jajka pokroić w kosteczkę i dodać do awokado, dodać szczypiorek oraz jogurt/majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Można przechowywać w lodówce, nakryte folią.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

4 komentarze :

  1. O tak, uwielbiamy połączenie awokado z jajkiem:-D

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne połączenie! Awokado i jajko to smakowity duet;) czasem robię podobną pastę, ale jajko rozgniatam widelcem, żeby było jeszcze bardziej smarowne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a my właśnie lubimy jajeczka pokrojone :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena