poniedziałek, 24 lipca 2017

Koktajl z czerwonych porzeczek


Owocowe koktajle cieszą się u nas niezwykłym powodzeniem - szybko się robi i pysznie smakują. Idealne z każdymi owocami :)





Składniki:

  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 500 ml zimnego mleka
  • cukier do smaku (ok. 2 łyżki)

Przygotowanie:

Porzeczki umyć, oberwać z gałązek, umieścić w kielichu blendera, dodać cukier i wlać mleko - zmiksować. Przelać przez sito jeśli przeszkadzają pesteczki lub bezpośrednio przelać do szklanek.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

6 komentarze :

  1. Naszej rodzinie przeszkadzają te malutkie pesteczki ale my je bardzo lubimy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jak u mnie, dlatego na pierwszych zdjęciach jest z pesteczkami, a w kolejnych już gładki :)

      Usuń
  2. Jak byłam małym dzieckiem to mieliśmy krzaki porzeczki na ogrodzie :) teraz niestety nie mamy i dawno ich już nie jadłam :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W ubiegłym roku posadziłam w ogrodzie porzeczkę, w tym roku miałam pierwszy zbiór - sztuk 20 :) Czekam aż się rozrośnie i będzie dorodnych krzaczorem. Porzeczki są również dostępne na targu, zawsze kupuję.

      Usuń
  3. teraz jest dobry moment na zrobienie takich koktajli bo owoce fajnie nam dojrzały.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koktajle zawsze i wszędzie, zimą, wiosną, latem czy jesienią - zawsze jakieś owoce się znajdą. Jednak najlepsze są właśnie teraz, gdzie dostępne są wszystkie owoce lata.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena