poniedziałek, 5 lutego 2018

Brukselka podsmażana na maśle


Uwielbiamy brukselkę w każdej postaci. Gotowaną w wodzie, podsmażaną czy podaną z bułką tartą. każda zyskuje nasze uwielbienie :) Dobrze przyrządzona brukselka jest chrupka, lekko słodkawa i da się ją pokochać :)




Składniki:

  • brukselka
  • sól
  • cukier
  • masło klarowane

Przygotowanie:

Brukselkę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb naciąć na krzyż. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem, na wrzątek wrzucić brukselkę i gotować około 12-15 min, aż brukselka będzie al dente. Brukselkę odcedzić.

Na patelni roztopić masło, dodać brukselkę, posolić i na dość mocnym ogniu przyrumienić. Podawać gorącą.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

2 komentarze :

  1. Bardzo lubimy brukselkę a szczególnie jedzoną z masłem ale orzechowym xD

    OdpowiedzUsuń
  2. Dotarło do mnie, że nigdy w życiu nie jadłam brukselki. Czas to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena