piątek, 2 lutego 2018

Jajka faszerowane awokado


Uwielbiamy połączenie jajka z awokado w każdej postaci, a takie proste pomysły jak jajka faszerowane cenimy za prostotę, szybkość i smak. Pyszne w postaci białek wypełnionych farszem jak i przygotowane jako pasta do chleba.



Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/2 awokado
  • 4 rzodkiewki
  • garść posiekanego szczypioru/cebulki dymki
  • 1 łyżka majonezu (używam domowego)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka przekroić na pół, żółtka przełożyć do miseczki, białka odłożyć. Do żółtek dodać awokado, rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną rzodkiewkę, dymkę, majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki białek. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.

Krojąc całe jajka wraz z białkami otrzymamy pyszną pastę do chleba.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

1 komentarze :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena