sobota, 3 lutego 2018

Sałata z rukolą, gruszką i serem camembert


Gruszki i camembert to dobrana para, smakują wyśmienicie podane na świeżej rukoli skropione sosem na bazie octu balsamicznego. Pyszna sałata idealna na lekką kolację.



Składniki:

  • rukola
  • 1 gruszka
  • 1 ser camembert (miałam z orzechami)
  • pomidorki koktajlowe
  • garść prażonych orzechów włoskich
Balsamico:
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

Na talerz wyłożyć umyte liście rukoli. Na wierch ułożyć plasterki gruszki, plasterki sera camembert i przekrojone pomidorki koktajlowe, posypać prażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Wymieszać ocet balsamiczny, miód i oliwę - skropić sałatę tuż przed podaniem.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

1 komentarze :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena