środa, 8 kwietnia 2015

Drobny cukier do wypieków


Robiąc zakupy często napotykam drobny cukier do wypieków, który tylko z racji tego iż jest drobniejszy, jest i oczywiście droższy. Zawsze się zastanawiałam czy jest dużo osób kupujących drobny cukier, skoro istnieje bardzo prosty sposób na zrobienie go samemu. Taki cukier lepiej nadaje się do wypieków, ponieważ szybciej się rozpuszcza i miksuje. Idealny do robienia bez, biszkoptów czy też ucierania z jajami czy masłem. Pomysł na wpis powstał spontanicznie, ponieważ przekonałam się, że są osoby które wcześniej na to nie wpadły :)

Składniki:

  • cukier kryształ - ja zawsze robię z 1 kg
  • malakser

Przygotowanie:

Cukier kryształ wsypać do malaksera z metalowym ostrzem, włączyć malakser i "siekać" aż do uzyskania drobniejszego cukru. Przesypać do słoja, pojemnika lub w czym Wam wygodniej przechowywać.

I jeszcze dla porównania zdjęcia:




Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

2 komentarze :

  1. uper, fajne dzieki, a ja juz glowe lamalam, gdzie tu w Niemczech drobny cukier dostane, tutak tylko krysztal lub puder :D ot glupi czlowiek sam nie pomyslal, zeby zmielic

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gdy nie miałam malaksera nie zawracałam sobie głowy drobnym cukrem - ani nie kupowałam ani nie kombinowałam. Po prostu dłużej miksowałam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena