czwartek, 9 sierpnia 2018

Kanapka z awokado, jajkiem i rzodkiewką


Długo się zastanawiałam czy dodać taki wpis na zwykłą kanapkę. Ot zwyczajna kanapka, przepisu nawet nie potrzeba. Stwierdziłam jednak, że awokado, jajko i rzodkiewka to dobre połączenie a pomysł może się komuś przyda. W takim zestawieniu na blogu są już faszerowane jajka, a tym razem prosta kanapka. Oczywiście chleba nie smarujemy masłem, awokado w zupełności wystarczy. A chlebuś najlepszy, domowy na zakwasie :)



Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • pół awokado
  • 1 gotowane jajko
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skórki i pokroić na plastry. Plastry awokado rozłożyć na kromkach chleba, można nożem lekko rozgnieść i rozsmarować. Na awokado ułożyć plasterki gotowanego jajka, plasterki rzodkiewki i posypać szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

1 komentarze :

  1. Taka kanapka ejst bardzo pyszna według mnie.Chętnie bym ją jadł.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena