poniedziałek, 18 marca 2019

Sernik FIT


Ostatnio na blogu Margarytki znalazłam fantastyczny przepis na sernik w lżejszej wersji, bez spodu i zbędnych kalorii. Jako, że taki sernik piekłam pierwszy raz w życiu i nie wiedziałam czego właściwie się spodziewać, to piekłam go bez żadnych owoców. I co? Smakuje i wygląda jak rasowy serniczek :)  W tym przepisie sprawdzi się dobry, mielony serek wiaderkowy z dobrym składem. Wtedy nie ma konieczności mielenia twarogu własnoręcznie. Polecam Wam go serdecznie :)





Składniki:

  • 1 kg mielonego twarogu
  • 6 jajek
  • 2/3 szklanki erytrolu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Mielony twaróg, jajka, erytrol, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Na najniższą raszkę w piekarniku wstawić blachę piekarnikową i wlać 3 szklanki wody. Piekarnik nagrzać do temperatury 170oC. Formę z sernikiem wstawić do  nagrzanego piekarnika i piec 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwi piekarnika i tak wystudzić sernik. Następnie przełożyć go do lodówki, najlepiej na całą noc. Sernik oprószyć mielonym erytrolem lub ozdobić deserową rozpuszczoną czekoladą i owocami wg gustu.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena