wtorek, 2 kwietnia 2019

Omlet z groszkiem i szczypiorkiem


Szybka propozycja na omlet z groszkiem - z braku świeżego zielonego groszku u mnie konserwowy. Też jest bardzo smacznie, smak konserwowego groszku mi nie przeszkadza lecz zdecydowanie lepszy jest ze świeżym :)


Składniki:

  • 1 całe jajko + 2 białka lub 2 całe jajka
  • szczypta soli himalajskiej
  • odrobina oleju kokosowego/masła/oliwy
  • 2 łyżki ugotowanego groszku (u mnie konserwowy)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki mleka lub śmietanki kremówki *

Przygotowanie:

Jajko i białka umieścić w miseczce i roztrzepać widelcem z odrobiną soli.

Na patelni rozgrzać olej kokosowy/masło lub oliwę i wlać roztrzepane jajka, na wierzch wyłożyć groszek, nakryć pokrywką i na minimalnym ogniu smażyć omlet kilka minut aż wierzch się zetnie. Gotowy omlet posypać posiekanym szczypiorkiem.

* gdy nie liczycie kalorii warto jajka roztrzepać z mlekiem lub śmietanką, omlet jest wtedy delikatniejszy, kremowy i bardziej puszysty

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

1 komentarze :

  1. Wygląda bardzo wiosennie! Koniecznie muszę spróbować tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena