czwartek, 30 maja 2019

Budyń ryżowy kakaowy


Kolejny przepis na budyń ryżowy, tym razem czekoladowy - a raczej kakaowy. Świetna propozycja na zagospodarowanie resztek ryżu. Ponownie dodałam kremówki, która nadaje świetnego posmaku i aksamitności lecz oczywiście można zamiast niej dać zwykłe mleko, roślinne lub zwierzęce. Polecam serdecznie :)



Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1-1,5  łyżeczki kakao (w proszku, nie słodzone)
  • cukier do smaku 1-2 łyżeczki
  • dowolne owoce, świeże lub mrożone

Przygotowanie:

W garnuszku umieścić mleko, kremówkę, kakao i cukier. Wymieszać i podgrzać, dodać ryż i chwilkę razem podgrzać. Całość przelać do malaksera lub blendera kielichowego i zmiksować na gładki i gęsty budyń. Przelać do pucharka, udekorować świeżymi lub mrożonymi owocami.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena